Omslag
 • De 48 Wetten van de Macht van Robert Greene is een boek dat uitgebracht is door Meulenhoff. Het omschrijft hoe je verschillende middelen kan inzetten om hogerop te komen in het leven. Ik vind het een beetje een vervelend soort boek, dat suggereert dat mensen slechts treden op een trap zijn om overheen te stappen, en geen, eh, mensen.

  omslag_model

  Ik vind het een beetje een psychopathisch idee. 

  Maar goed, hoewel je in een illustratie heel goed kan zeggen wat je ergens van vindt, leek het mij in dit geval slimmer om dan maar niks te zeggen. De opdracht was om een omslag te maken en 3 illustraties. Omdat het hier om verschillende ideeën ging, was ik op zoek naar een manier om dit zo helder mogelijk te communiceren op maar één manier.

  Al vrij snel kwam ik op het simpele doch doeltreffende idee om te gaan voor enkel handen. Iedereen heeft handen. Handen hebben kracht, en kunnen macht uitoefenen maar zouden ook teder kunne zijn als dat nodig is.

  Hier volgen de illustraties en de omslag die ik hiervoor gemaakt heb!

  Denk wat u wil, maar gedraag u zoals een ander

  Denk wat u wil, maar gedraag u zoals een ander

  Houdt uw handen schoon

  Houdt uw handen schoon

  Bespeel de fantasie van een ander

  Bespeel de fantasie van een ander

   

  Omslag