June 2015

Voordat we beginnen, even een klein berichtje. Ik ben een blanke man van tussen de 18 en 43, en ik heb geen directe ervaring met racisme. Maar ik ga het zo wel hebben over ras in strips en media in het algemeen, en het kan zijn dat ik domme dingen ga zeggen.

Als ik echt iets doms zeg, of een verkeerde aanname maak, dan wil ik in ieder geval gezegd hebben dat ik dit filmpje maak vanuit een goede plek, maar dat ik fouten kan maken. Ik ben in principe altijd bereikbaar in de comments, of op twitter, dus voel je vrij om me op m’n fouten te wijzen.

tve7348-19770914-18

zzzzzz

Dit is Spiderman.

tumblr_inline_njss18fTYQ1rvmyi8-2

zz zzz…

Dit is Spiderman.

Andrew-Garfield-Spiderman-480x640

…Jess?

En dit is Spiderman.

Afgezien van hun huidskleur, hebben deze drie vrienden qua uiterlijk eigenlijk weinig met elkaar gemeen.
Ik bedoel, okay ze hebben ogen, en neusgaten

Maar blijkbaar was de huidskleur het belangrijkste aan Peter Parker? Nu dat de Spiderman licentie dankzij legaal ge-tover bij Marvel Studios terecht gekomen is, werd er gezocht naar een nieuwe acteur die de rol van Peter Parker op zich kan nemen.

En nou ging – voor een prachtig momentje – het gerucht dat de rol van Peter Parker door een gekleurde acteur gespeeld zou gaan worden.

Tom+Holland+Impossible+UK+Charity+Premiere+lo0-NsMGe7Bl

Is Spiderman in de strips niet ouder dan 8????

Nou hebben Marvel en Sony al  bekend gemaakt welke blanke acteur ze in gedachten hebben voor de rol.
Want natuurlij kiest Marvel voor de meest voor de hand fucking liggende keuzes die er zijn.

Maar ik ben hier om je te vertellen waarom dat de domme keuze is. Read more >

Nintendo heeft laatst besloten om hun sterrencatalogus te schrappen. Als je je aangekochte spel bij Nintendo registreerde dan kreeg je een bepaalde waarde aan punten, waar je dan weer nutteloze rotzooi voor kon kopen. Maar voordat de punten niks meer waard werden, kon je er een spel mee downloaden. Je kan kiezen voor een hele rits aan oude en nieuwere spellen, van NES tot een paaaar Game Boy Advance titels, geloof ik.

Ik ging voor Super Metroid.

Super Metroid komt uit 1994, en is een platformer waarin je, als Samus Aran, op een planeet, Zebes, op onderzoek uitgaat. De planeet bestaat uit meerdere secties, die allemaal een eigen identiteit hebben, van de vochtige grotten bovenin de wereld, tot dieper in de planeet, waar het heter is. De wereld wordt op een niet linieare wijze gebracht, maar je komt geregeld op plekken terecht waar je duidelijk niets kan doen met het gereedschap wat je op dat moment bij je hebt. Het pad wordt afgesloten door een muur, maar als je je op zou kunnen rollen in een balletje kan je door die gang daar. Een deur die niet opent totdat je hem opent met de juiste bom. Die brug valt uit elkaar, maar als je sneller zou kunnen rennen zou je het kunnen halen. Enfin.

Het spel is geen actiespel, het is vooral gebaseerd op verkenning, en Samus beweegt zich niet soepel. Ze draagt een groot harnas, en het duurt een paar stappen voordat ze op gang komt. En in de meeste computerspellen wordt de sprite (het figuurtje ) van een karakter direct geflipt op het moment dat je van richting verandert, in Super Metroid duurt het een halve sekonde om Samus’ sprite om te keren. Het zorgt ervoor dat je een moment moet nemen om je om te keren, en het versterkt het idee dat haar harnas super zwaar is.

De muziek van het spel is vrij ambient. Het is nog wel gecomponeert, maar het houdt zich vooral op de achtergrond totdat er een moment komt dat het naar voren kan komen en de toon goed kan neerzetten.

De sfeer van het spel is eigenlijk de hoofdrolspeler, je bent op onderzoek in een grote collectie grotten, en je kan makkelijk verdwaalt raken in de catacomben. Het spel dwingt je om de tijd te nemen, en er niet doorheen te razen. Samus moet soms even een stapje achteruit doen om een de situatie opnieuw te overwegen. Kan ik hier wel verder? Is het slimmer om terug te gaan naar die splitsing en de andere route te proberen?
Als het spel je op je pad komt kan ik hem je absoluut aanraden!

ArchiefCategorieën
BlogPortfolioLekkerjaapMythomaniaWinkel
Nieuwsbrief InformatieTwitterFacebookInstagram
2010 – 2014 Jaap Rozema