January 2014

Ik eh, ik vind lezen wel leuk. Ik probeer altijd minstens een boek bij me te hebben zodat ik wat te lezen heb. Ik ga bijhouden wat ik gelezen heb in de afgelopen maand,

jaapleesAAMA: The Smell of Warm Dust

Frederik Peeters
Mooi getekende sci-fi mysterie, maar ik heb nog amper wat gelezen, dus hier kom ik op terug.

Drawn to Life v1
Walt Stanchfield
Walt Stanchfield was een animator bij Disney, die een boel kennis had over tekenen. Ik had deel 1 al, maar deel 2 voor kerst gekregen (thanks, santa!) en vond dat dat een mooi moment was om weer te lezen. Zo’n boek waarvan je zin krijgt om te gaan tekenen. Maar.

Maar je kan niet tekenen en lezen tegelijk. Ik niet tenminste.

Fantastic Four Omnibus Edition v1
Jack Kirby & Stan Lee
Zo’n dik dik boek, ik lees maar één issue per dag, om wat te bewaren, maar ook om het niet m’n leven te laten overnemen. Maar dit is het. Waar Jack Kirby het Marvel universum bedacht. Het is tot nu toe wel okay, maar ik hou m’n hart vast.

Spider-Man Omnibus Edition v1
Steve Ditko & Stan Lee
Zo’n dik boek, één issue per dag. Het blijft fresh to def ondanks dat het 60 jaar oud is. Ik ben nu bij de terugkeer van Doc Ock.

The Shining
Stephen King
Ik heb op moment van schrijven slechts twee hoofdstukken (de eerste twee) gelezen, dus ik kan er niet heel veel zinnigs over zeggen. Eerder heb ik al On Writing en Misery van King gelezen, beide boeken bevielen behoorlijk. Maar vooralsnog geen meningen over het boek. 

Wet Moon v6
Ross Campbell
Wet Moon is een slow burn, maar het begint eindelijk ergens naartoe te gaan, en door het trage begin is het een sterkere strip geworden.

Empowered v7
Adam Warren
Ik ben echt bijzonder onder de indruk van hoe goed Adam Warren kan schrijven. Like, for real. Als je een lijstje maakt van wat Empowered is zou het niet zo goed moeten werken als het doet.

Maar het werkt zo. GOED.

Yotsuba& v12
Kiyohiko Azuma
Yotsuba& is een uitzonderlijke strip, het is schattig zonder dat het walgelijk wordt. Het gaat over een meisje (Yotsuba!) van een jaar of vier die de wereld leert kennen, haar vader helpt haar met de hulp van zijn vrienden, en een gezin dat naast ze woont dat Yotsuba heeft leren kennen. Maar het is ook echt verschrikkelijk grappig.

Verschrikkelijk grappig.

Monstrous Regiment
Terry Pratchett
Shit man, ik heb nog twee Discworld boeken over voordat ze op zijn. :( Dit idee maakt me al drie jaar super treurig. 

In een opwelling, geinspireerd door het feit dat m’n vorige laptop een jaar geleden ontvreemd is besloot ik om op m’n apparatuur te gaan tekenen.

Uiteraard moest ik rekening houden met het feit dat er een appel op m’n computer staat, dus na lang en uitgebreid onderzoek naar appels en hun afkomst te doen besloot ik om Indiana Jones te tekenen.
indiana
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SDC18619

ArchiefCategorieën
BlogPortfolioLekkerjaapMythomaniaWinkel
Nieuwsbrief InformatieTwitterFacebookInstagram
2010 – 2014 Jaap Rozema